progeCAD.hu Elérhetőségek ÁSzF Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek

  1. Bevezető rendelkezések- az Eladó

 

Az alábbi feltételek a www.progecad.hu internetes áruházban való vásárlásra vonatkoznak, melynek szolgáltatója a SoliCAD, s.r.o. társaság, székhelye: Kbel 26, PSČ 294 71, IČ: 274 40 117, cégnyilvántartás: Městský soud v Praze, oddíl C, složka 112725. A Feltételek az Eladó és Vevő közötti minden olyan kereskedelmi kapcsolatra vonatkoznak, melyek az Internet szolgáltatási szerződés alapján születtek.

 

  1. Rendelés és adásvételi szerződés

a. A Vevő a megrendelés elküldésével kifejezi azt, hogy megértette mind a Szerződést, a Feltételeket és a megrendelt termékhez kapcsolódó összes feltétetel és elfogadja azokat.


b. A megrendelést követően a Vevő megerősíti, hogy jogi vagy természetes személy, aki üzleti vagy gazdasági tevékenységet folytat és rendelkezik érvényes adószámmal.


c. A megrendelés az adásvételi szerződés tervezete. Az adásvételi szerződés abban a pillanatban érvényes, amint a vevő a megrendelt terméket megkapja.


d. A tulajdonjog a termékre a vételár kifizetése és a megrendelt termék átvétele után száll a Vevőre.


e. Az elektronikus rendelés feltétele az összes szükséges adat és követelmény kitöltése az űrlapon.


f. A Vevő a megrendeléskor érvényben lévő árért megkapja a terméket. Abban az esetben, ha a terméket külön kell megrendelni, vagy nincs raktáron, az Eladó előzetesen megerősíti telefonon vagy e-mailben az árat és a szállítási hatráidőt. Ezt az árat az Eladó jogosult megváltoztatni az aktuális piaci helyzettől függően, és a HUF árfolyamának alakulását illetően a külföldi valutákhoz képest. Amennyiben az ilyen változtatásokkal a Vevő nem ért egyet, a megrendelést nem erősíti meg és az így nem valósul meg. Az akciós ajánlatok és a kedvezmények mindig a megadott határidőig érvényesek, vagy amíg a készlet tart.

 

g. Az áru átvételekor a Vevő kap egy számlát, ami egyben a jótállási jegy is arra az esetre, ha az Eladó ezt külön elmulasztja csatolni.

 

h. A termékhez számlázva lesz az újrahasznosítási díj, amely mindig megadott a termékhez, és törvény által meghatározott. A szállítási költségek a szállítási feltételekben vannak megadva.

 

i. A szállítás helye a Vevő által megadott, megrendelési lapon szereplő cím.

 

  1. Termékek és szolgáltatások

a. Az általnuk kínált termékek az e-shopban a következők: elektronikus szolgáltatások nyújtása, szoftverlicencek, műszaki támogatás és előfizetés frissítése. Ezek a szolgálatatások nem tekinthetők fizikai termékeknek.

b. A szolgáltatás a licenc média (CD/DVD) fizikai szállításával is járhat együtt, ez azonban nem változtatja a termék és szolgáltatás jellegét.

c. A szolgáltatás, függően a Vevő megrendelésétől, összefüggésben lehet a biztonsági mentési média szoftver fizikai szállításával, amely azonban nem változtatja meg a termék és a szolgáltatás természetét.

 

  1. Képek a termékekről

A képek a termékek mellett a szoftver típusáról csupán informatívak. A szoftver eltérő rendelés hiányában biztonsági másolati CD/DVD formájában küldjük, vagy egyszerűen letöltheti a hivatkozásokból.

 

  1. Fizetési feltételek, szállítási határidők és kiszállítás

a. Minden árut a meghatározott szállítási határidőn belül kiszállítunk, melyet feltüntetünk a visszaigazoló e-mailben. Abban az esetben, ha a kézbesítés postai úton történik a szállítási határidő 2 munkanappal meghosszabbodik. Amennyiben üzemeltetéti okokból a szállítási határidőd nem lehet betartani, az ügyfélt azonnal értesítve lesz telefonon vagy e-mailben. A szállítási határidő az után kezdődik, hogy az Eladó számláján a fizetést jóváírják.

 

b. A kiszállítási ár annak függvényében változhat, hogy milyen jellegű az áru, és a Vevő által kiválasztott és a megrendelőlapon megadott szállítás fajtájától.

 

  1. Reklamáció

a. Minden reklamációt a www.progecad.hu internetes áruház a panaszok eljárásának megfelelően kezel, valamint a Csehországban hatályos jogszabályok függvényében.

 

b. Csere vagy a termék visszatérítése csak akkor lehetséges, ha a terméket sértetlen csomagolásban, használatának bármi jele nélkül és az összes tartozékával együtt a Vevő visszaküldi.

 

c. Csere vagy a termék visszatérítése nem vonatkozik a lincenc termék szállítási szolgáltatására - az elektronikus úton benyújtott licencre úgy kell tekinteni, hogy az használt.

 

d. A reklamáció oka nem lehet a szoftver csomagolási különbsége.

 

  1. Elállás a szerződéstől

A Vevőnek a 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet IV. fejezetének 9. pontjának 20§ szerint joga van elállni a szerződéstől a termék átvételétől számított 14 napon belül, feltéve, hogy a vételi megállapodás megkötése távközlő eszközökkel történt. Ez nem érvényes abban az esteben, ha a Vevő személyesen veszi át a terméket az Eladó irodájában. Ha mégis úgy, dönt, hogy eláll a szerződéstől, a sértetlen terméket használat jele nélkül, az eredeti csomagolásban a megadott határidőn belül kell visszaküldeni (a feladás dátuma a mérvadó). A visszaküldött termék kézhezvételét követően az Eladó visszatéríti a megfelelő összeget az előre megállapodott módon. A Vevőnek visszafizetésre kerül a összeg, mely magába foglalja az újrahasznosítási díjat, viszont a szállítási díjak és a csomagolási díjat nem. A Vevő nem állhat el a szerződéstől, ha:


a. a termékértékesítés vagy szolgáltatások, amelyek ára a pénzügyi piacok ingadozásától függ, nem befolyásolhatók a szállító által,


b. a termék a fogyasztó vagy saját kívánságára, egyedi megrendelésre készült, valamint a termék mely gyors romlás, elhasználódás vagy elavulás hatálya alá tartozik,

 

c. hang- és videófelvételek, számítógépes programok szállítása esetén, ha a fogyasztó kárt tesz azok csomagolásában,

 

d. hírlapok, folyóiratok és magazinok szállítása esetén,

 

e. játék vagy lottó nyeremény esetén.

 

  1. Az Eladó jogai és kötelezettségei

a. A megrendelés során megadott személyes adatok bizalmas kezelése.


b. Az Eladó vállalja, hogy törli a regisztrált Ügyfelet az adatbázisból, ha azt az Ügyfél írásban kéri.


c. Az Eladó jogosult megtagadni a megrendelést, ha a Vevő többszörösen nem teljesíti elkötelezettségét a termék átvátelére és árának kifizetésére.


d. Az Eladó jogolust a vételi megállapodásról (kötési sorrendben) lemondani, ha annak teljesítése lehetetlenné válik, valamint ha nem egyeznek meg a Vevővel új teljesítésben. Abban az esetben, ha a Vevő előre kifizette a megrendelt árut, és a fenti okok miatt eláll a szerződéstől, az Eladó visszatéríti a teljes összeget legkésőbb 5 napon belül, hogy az írásos értesítést a szerződéstől való elállástól megkapta.


e. Az Eladó fenntartja magának a jogot a megrendelés vagy annak egy részének törlésére a következő esetekben:


1. a terméket még nem gyártják vagy szállítják


2. jelentősen megváltozott a termék ára. Ebben az esetben a Vevővel azonnal fel veszik a kapcsolatot és megegyeznek az Eladóval a következő lépésekről. Amennyiben a Vevő már kifizette a teljes vételárat vagy annak egy részét, ez az összeg 5 napon belül a Vevőnek vissztérítésre kerül.

 

  1. A Vevő jogai és kötelezettségei

a. A Vevő köteles átvenni az árut és kifizetni a teljes árat. A teljes árral a Vevő a megrendelés kitöltése közben és a kötelező megerősítés előtt ismertetve lesz.


b. A Vevőnek joga van személyes adatai törlésére az adatbázisból, amennyiben ezt írásban kéri. Az Eladó vállalja, hogy az írásbeli kéréstől számított 5 napon belül minden információt a Vevőről töröl az adatbázisból.

 

  1. Záró rendelkezések

a. Ezek a szerződési feltételek hatályba lépnek az Eladó által feltüntetett termékekre a honlapon attól a naptól, hogy a Vevő elküldi az elektronikus megrendelést.


b. Az elektronikus megrendelés elküldésével a Vevő elfogadja valamennyi szerződési feltételt, mely hatályba lépése a a megrendelés elküldésének napján történik, valamint a www.progecad.hu online áruházban feltüntetett meghatározott árért, kivéve abban az esetben, ha a felek másként nem egyeznek meg.


c. A szerződés a Cseh Köztársaság jogszabályainak alapján kerül szabályozásra.