Üdvözletem!
Új munkahelyemen szeretnék vásároltatni egy megfizethető Autocad-alternatívát. A ProgeCAD 2011-es próbaverzióval ismerkedem jelenleg. Kizárólag 2D-s rajzolásra használnám, "papír és csőtoll" helyett. Pár napos ismerkedés, és a használati útmutató részletes átolvasása után az alábbi kérdések merültek fel bennem:
1., Hogyan tudom a "papírteret" (egyetlen nézetablakot használok) "lelakatolni" úgy, hogy egy rossz mozdulattal ne lehessen a léptéket és a helyzetet elállítani? (A régi munkahelyemen használt Autocad 2011-ben ez egy mozdulat volt: rá kellett kattintani a lakat ikonra alul)
2., Bonyolultabb síkidom (íves szakaszok, furatok, áttörések egy lemezszerű alkatrészen) területét leggyorsabban hogyan tudom lekérdezni? (Autocadnél besraffoztam, annak a területét egy mozdulattal lekérdeztem, majd töröltem a sraffozást. Az alkatrészek tömegének kiszámításához kellene: a vastagságot, fajsúlyt ismerve csak fel kellene szoroznom a területtel.)
3., Milyen fontkészletet használjak, hogy nyomtatásban és exportált pdf-ben is helyesen jelenjenek meg a magyar ékezetes betűk? (Ő,Ú, Ű, Í, stb.) Jelenleg az alap betűkészletnél gyakran kérdőjelet rajzol nyomtatásban. Képernyőn még minden rendben van.
A Válaszát előre is köszönöm.