Segítség kérése

Segítség kérése

HozzászólásSzerző: bogyo112 » 18 dec. 2012, 11:19

Üdvözletem!

Új munkahelyemen szeretnék vásároltatni egy megfizethető Autocad-alternatívát. A ProgeCAD 2011-es próbaverzióval ismerkedem jelenleg. Kizárólag 2D-s rajzolásra használnám, "papír és csőtoll" helyett. Pár napos ismerkedés, és a használati útmutató részletes átolvasása után az alábbi kérdések merültek fel bennem:
1., Hogyan tudom a "papírteret" (egyetlen nézetablakot használok) "lelakatolni" úgy, hogy egy rossz mozdulattal ne lehessen a léptéket és a helyzetet elállítani? (A régi munkahelyemen használt Autocad 2011-ben ez egy mozdulat volt: rá kellett kattintani a lakat ikonra alul)
2., Bonyolultabb síkidom (íves szakaszok, furatok, áttörések egy lemezszerű alkatrészen) területét leggyorsabban hogyan tudom lekérdezni? (Autocadnél besraffoztam, annak a területét egy mozdulattal lekérdeztem, majd töröltem a sraffozást. Az alkatrészek tömegének kiszámításához kellene: a vastagságot, fajsúlyt ismerve csak fel kellene szoroznom a területtel.)
3., Milyen fontkészletet használjak, hogy nyomtatásban és exportált pdf-ben is helyesen jelenjenek meg a magyar ékezetes betűk? (Ő,Ú, Ű, Í, stb.) Jelenleg az alap betűkészletnél gyakran kérdőjelet rajzol nyomtatásban. Képernyőn még minden rendben van.

A Válaszát előre is köszönöm.
bogyo112
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 18 dec. 2012, 10:53

Re: Segítség kérése

HozzászólásSzerző: kristina.vaclavova » 08 jan. 2013, 19:23

Jó napot!

Elnézést kérek a késői válaszért.
1. Ha rákattint a rajzra, akkor a Tulajdonságok ablakban beállíthatja a Display locked gombre. Itt lezárhatja a papírteret. (Mellékelek egy képet is, a progeCAD 2013-ban készült, de ugyanúgy működik a progeCAD 2011-es verziójában is)

2) A 2011-es verzióban ezt a síkidomot átkonvertálni vonallánccá és ismét a Tulajdonságok ablakban lekérdezheti a területet. A vonallánccá alakítást megtalálja itt: Módosítás -> Objektum -> Vonallánc szerkesztése.

3) Milyen nyomtatót használ? Próbálja meg telepíteni a legújabb PDF Creator-t és ennek segítségével nyomtatni. Több funkciója van, mint a progeCAD PDF Printer-nek. Másik lehetőség a rajz exportálása a Fájl -> Exportálás -> PDF exportálása.
Csatolmányok
display_locked.PNG
Kép az első problémához
kristina.vaclavova
SoliCAD, s.r.o.
 
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: 09 nov. 2011, 11:51


Vissza: Példák

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron